Cemal Knudsen Yucel. Foto: Facebook

Cemal Knudsen Yucel er en modig mann. Samme dag som Unge Høyres leder ber folk om å boikotte Document, stiller han i vår Dagsorden-sending. Industriarbeideren med tyrkisk-kurdisk bakgrunn er leder for Ex-Muslims of Norway. Han har mye å si om ytringsfrihet, og ikke minst om religionen han en gang var en del av.

Selv om han for tiden er satt i «Facebook-fengsel» fordi han dristet seg til å legge ut en sak om hvordan barn behandles på Koran-skoler i Pakistan, i tråd med en Hadith som tilskrives Muhammad selv, kommer han med flere eksempler på at islam ikke er den fredens religion mange muslimer vil ha den til å være:

The Prophet of Islam has said:

“Ask your children to start offering prayers at the age of six years. If they don’t listen to your repeated warnings, you may beat them to become regular at offering prayers when they are seven years old.» (Mustadrak al-wasail, v 1, p. 171)

I samtalen med Geir Furuseth berøres også Kent Andersens kronikk om unge Arina Amir, som altså ble tema på Høyres landsmøte denne fredagen.

Sendingen ser du her eller på vår YouTube-kanal:

Podkasten finner du her, på vår midlertidige Soundcloud-kanal.

Vi ønsker alle våre seere og lyttere en god helg! Også Høyre-folk finner at helgene blir bedre med litt motstrøms nyheter, analyser og meninger fra Document.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.