Tavle

Norsk-tyrkiske Cemal Knudsen Yucel, leder for Ex-Muslims of Norway, tar i en selfie-video på Facebook et inderlig general­oppgjør med Abid Rajas offer­mentalitet etter Venstre-politikerens kronikk i Aftenposten der han henvender seg til stats­minister Erna Solberg.

Hele innlegget handler om at han er offer, at muslimer er ofre, og at muslimske tradisjoner, religion og skikker er ofre her i Norge, innleder han.

Raja benytter islamismens sterkeste våpen, mener Yucel.

Han har det med seg fortsatt, og det er offerkortet. Så lenge islamister har offerkortet, kommer de til å vinne. Sånn har det vært i Vesten og i Midtøsten. Og sånn kommer det til å skje.

Dette er å snu ting på hodet, fortsetter han:

Men det han glemmer, er at det faktiske offeret ikke er islam, ikke tradisjonene, ikke muslimene. Det er Norge. Vi bor i Norge!

Det er ikke kvinnene som nektet å håndhilse på kronprinsen, som er ofre her. Det er ikke Abid Raja som er offeret her. Det er kronprinsen selv om er offeret.

Det er Norge som er offeret, som tok imot oss. Det er helt utrolig. Det er helt utrolig hvordan folk kan glemme hvordan det er i den muslimske verden.

Mange av oss har rømt fra den troen og de tradisjonene Raja forsvarer så iherdig, poengterer Yucel. Kommer Abid Raja til å forsvare oss?

Raja skriver at det å nekte håndhilsing er en velment tradisjon, sier Yucel, og legger til:

Nei, det er ikke det. Den velmente tradisjonen i Norge er å håndhilse. Og vi bor i Norge!

Han fremhever deretter den dobbeltstandarden vi alle lever med:

Hvorfor er det helt greit at han skal forsvare muslimske tradisjoner, pakistansk kultur på dette stedet, mens nordmenn ikke kan forsvare sin kultur og sin identitet? Da er de rasister. Dette er helt utrolig.

Yucel er overrasket over at Aftenposten tillater så lange tekster som Rajas. Selv har han sendt inn mange tekster og fått beskjed om å redigere.

Det er mye snakk om hat om dagen, men det er en form for hat som overses, nemlig muslimers hat – ikke minst mot kristne og jøder. Eks-muslimenes leder legger ikke fingrene i mellom:

Det hatet vi bør fokusere på, er hatet som ligger i moskeene, i bøkene våre, i Koranen, hadithene, Sirat.

Dette burde vi snakke om, fastslår han.

Hvis Abid Raja er så liberal, burde han ta opp dette, før han kommer med dette – beklager, men… – pisspratet.

Det er ingen tvil om at Yucel elsker Norge:

Vi må sette pris på Norge! Så enkelt er det. Vi kom hit, for her er det bedre enn der vi kommer fra. Og målet vårt burde være at Norge skal bli Norge i framtiden. Ikke som Pakistan eller Tyrkia.

Men enn så lenge går det motsatt vei av den han ønsker: Norge blir mer som landene i islambeltet.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 199 til 150 kroner!