Mange amerikanere klarte seg så vidt før koronapandemien. Nedlukningen slo bunnen ut av tilværelsen, og de havnet på gata. Demokratene snakker lite om alle de ødelagte livene, og fokuserer monomant på tiltakene. Demokratiske stater er blitt regelstater, og Big Government på et nytt nivå. Bildet er tatt 20. mars i Berkely, like etter at nedlukningen begynte. Foto: Paresh Dave/Reuters/Scanpix

Strømrasjonering og rullerende strømbrudd har antatt slike dimensjoner i California at det kan påvirke valget. Én ting er strømbrudd som skyldes uforutsette hendelser. Noe annet er strømbrudd som følge av en bevisst politikk.

Bak strømrasjoneringen og de rullerende strømbruddene i California ligger grønn politikk.

Borgermesteren i Los Angeles sender ut tweet til alle innbyggerne: På tide å slå av all unødvendig strømbruk og sette termostaten til 25,5 grader.

Hvis dette var en nødsituasjon, ville innbyggerne godtatt det. Men det er for at Demokratiske politikere skal realisere sine grønne drømmer.

Rasjoneringen kommer på toppen av covid-nedstengning. California er nedluknings-delstat. Slik er det ikke i de Republikanske, og folk spør seg om det har vært verdt oppofrelsen. Ekstra ille blir det når Nancy Pelosi blir avslørt i en frisørsalong uten munnbind. Denne historien har hatt mye større virkning enn utenforstående kan tenke seg.

Pelosi er søkkrik. Hun pålegger andre å totalt forandre sine liv: Stenge forretninger, gå med munnbind. Alle frisørsalonger er stengt. Når hun blir tatt, sier hun at hun trodde det var adgang til å ta imot en og en kunde. Hun blir rasende over å bli avslørt og sier det hele var et setup. – Egentlig er det jeg som skal ha en unnskyldning, sa Nancy.

Da minner hun om den franske adel før revolusjonen.

Rike idealister som er villig til å ofre vanlige mennesker, får det til å tippe for californierne.

California har et BNP på linje med verdens rikeste land. Men middelklassen flytter ut. De som blir igjen, er de fattige, innvandrere og rike.

De rike Demokratene som går inn i politikk, gjør ingenting for å løse problemene. Invasjonen av hjemløse er et illstrerende eksempel: Når de hjemløse kan telles i titusener og får lov til å slå seg ned overalt med sine telt og forandrer hele nabolag, uten at politiet har lov til å gripe inn, vil de fleste på et eller annet tidspunkt få nok.

Humoren vil ha det til at hunder ikke vil bli luftet, for de er redd for å trå i menneskers avføring.

Vi hører om scener der en hjemløs kommer inn i en butikk, drar ned buksene, gjør fra seg på gulvet og går ut igjen.

Du skal ikke ha så mange slike opplevelser før du forstår: På tide å dra.

Strømarasjonering blir et bilde på at ditt instinkt er riktig. Galskapen fortsetter.

Less than two weeks ago, during a news conference, Breitbart News asked Garcetti if he was “sticking with his version of the ‘Green New Deal’ for the city despite electricity blackouts elsewhere in the state due to the inadequacy of solar and wind power at peak demand.”

Oh. Hell. Yes, he said — in so many words.

According to our reporting at the time, “He said he was confident that the city’s solar and wind power projects would meet L.A.’s needs because they were also building battery storage capacity. And he said that the recent wildfires across the state proved the need to continue efforts to reduce the impacts of climate change.”

Ekstreme sosiale forskjeller – fattige og rike – er det som kjennetegner land i den tredje verden. California er på vei.

Det skumle er at vi ser de samme trekkene i Vest-Europa, hvor politikerne bruker de fattige som brekkstang for å ta inn enda flere og føre en enda grønnere politikk.

Det er en oppskrift på katastrofe.

 

 

Nolte: California Is Now a Third-World Country