Nytt

Demokratene laget en teatralsk forestilling for mediene. Nesten ni minutter i knestående og med afrikanske skjerf rundt halsen. – Av respekt for vår fortid, som Karen Bass fra California sa.Hun tørket en tåre.Ellers kan vi se Chuck Schumer og Nancy Pelosi. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB

 

Demokratene la frem forslag til en politireform mandag som skal forhindre overgrep av den typen som førte til George Floyds død. Demokratene ønsker å vise at de kan reformere politiet.

Samtidig er de sårbare fordi flere Demokrater, lokalt og sentralt, går inn for å bygge ned politiet og heller satse på sosiale tiltak.

Dette er et budskap som har vist seg vanskelig å selge.

Retorikken er spent høyt.

“We’re here because black Americans want to stop being killed,” Sen. Kamala Harris, D-Calif., told reporters at a Monday press conference, but noted that “reforming policing is in the best interest of all Americans.”

Demokratene vil ha mer «accountability», dvs at politifolk kan trekkes til ansvar. I dag er det vanskelig å få politifolk dømt. Men grunnen til det er at fagforeningene har forhandlet seg frem til avtaler med lokale myndigheter som fritar dem for ansvar. Hvis man ikke får gjort noe med disse avtalene risikerer man at Demokratenes regler blir et tomt slag i lufta..

The Justice in Policing Act of 2020 would lower the bar for police officers to face criminal prosecution by allowing charges not just in cases where alleged misconduct was intentional, but also in cases of reckless misconduct. It also seeks to incentivize independent investigations at the state and local level and allow more “pattern and practice” investigations by state attorneys general and the U.S. Department of Justice.

Demokratene vil ha forbud mot et slikt kvelertak som Derek Chauvin brukte mot George Floyd, men en rekke politifolk har stått frem og sagt at ingen normal politimann bruker slike metoder.

Demokratene vil ha et nasjonalt register over anmeldelser for tjenesteforsømmelser. Politiet er allerede presset. Hvis politfolk bare får negative signaler om kontroll og blir mistenkeliggjort, kan det slå ut på rekrutteringen som allerede er et problem. Men det hører vi lite om fra Demokratene.

De gikk ned i knestående i nesten ni minutter med afrikanske kente-skjerf rundt halsen.

Kamela Harris spilte opp til de nye signalene om at samfunn blir bedre av å bygge ned politiet.

Harris claimed that in addition to police misconduct, “there is a broader issue that is not being addressed in this bill.” That issue, she said, is that people are erroneously equating safer communities with more police officers.

Harris har vært statsadvokat i California. Hun kjenner politiets betydning.

Det kan være at venstrefløyen blant Demokratene forbereder en gavepakke til Trump.

Kjøp Klanen her!