Helle Thorning-Schmidt, medlem av Facebooks nye «uavhengige» råd, sier at det å regulere Facebook vil være en grov krenkelse av ytringsfriheten. Men hun har ingenting mot at Facebook innskrenker andres ytringsfrihet.

Argumentasjonen hun bruker kan minne om overklassens bekymringer i det 19. århundre ved utsikten til at lavere klasser skulle lære å lese og skrive. Standardformuleringen var: – Hvordan skal det gå?

Nå er vi tilbake i en slags føydal verden hvor det er utenkelig at makteliten får innskrenket sin makt, samtidig som de slår ned tredjestandens ytringer.

Thorning-Schmidt added: “I also think we have to be a little bit careful than just demanding regulation, because at some point it will just tip over and be a regulation on our freedom of speech, and I don’t think any of us want that.”

Parallellene til klassesamfunnet er ikke irrelevant når Thorning-Schmidt sammenligner ønsker om å regulere Facebook med Lukasjenkos nedstengning av nettet i Hviterussland.

Den eleverte status må ha gått til hodet på Thorning-Schmidt når hun kan si noe så dumt.

Thorning-Schmidt compared the regulation of Facebook to the recent shutdown of the internet that occurred last month in Belarus following the country’s election results in which President Alexander Lukashenko declared yet another landslide victory

Med disse uttalelsene har Thorning-Schmidt knust alle forhåpninger om at rådet hun sitter i vil være uavhengig av og stå over Facebook.

Facebook fører en filistrøs politikk. Det sier en ting og gjør noe annet.

Zuckerberg and Facebook wield that exact level of power today. The platform refuses to allow pages in support of Kyle Rittenhouse, declaring his actions “mass murder” before he ever stepped into court to defend himself. On the other hand, the company was happy to host pages dedicated to terrorists and convicted murderers ranging from Charles Manson to Assata Shakur.  These pages were only taken down when Breitbart News pointed out the hypocrisy.

 

Facebook ‘Supreme Court’ Member Warns that Regulation Could Stifle Free Speech Online

Kjøp Halvor Foslis bok her!