TOPSHOT – This photo taken on May 31, 2019 shows a watchtower on a high-security facility near what is believed to be a re-education camp where mostly Muslim ethnic minorities are detained, on the outskirts of Hotan, in China’s northwestern Xinjiang region. – As many as one million ethnic Uighurs and other mostly Muslim minorities are believed to be held in a network of internment camps in Xinjiang, but China has not given any figures and describes the facilities as «vocational education centres» aimed at steering people away from extremism. (Photo by GREG BAKER / AFP) / TO GO WITH AFP STORY CHINA-XINJIANG-MEDIA-RIGHTS-PRESS,FOCUS BY EVA XIAO

En kjent menneskerettighetsadvokat oppretter en uavhengig domstol som skal granske om Kinas behandling av uigur-befolkningen i Xinjiang er et folkemord.

Advokat Geoffrey Nice har tidligere vært hovedaktor i saken mot Jugoslavias president Slobodan Miloševic og i andre høyprofilerte krigsforbryterrettssaker.

Nå er han blitt spurt av den uiguriske eksilorganisasjonen World uigur Congress om å sette sammen en gruppe på minst sju medlemmer som skal fungere som en jury i høringer om situasjonen i Xinjiang-provinsen.

– For øyeblikket ser de viktigste bevisene ut til å være beviser på innesperring og mulige bevis på tvangssterilisering, sier Nice.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.