Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN – avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Da politiet måtte gripe inn mot demonstranter i Oslo i midten av august, ble det blant annet kastet jernstenger mot dem. Stengene kom fra politiets gjerder.

Det var organisasjonen Sian – Stopp islamiseringen av Norge – som demonstrerte på Furuset i Oslo 15. august.

Da motdemonstranter rev ned gjerdene politiet hadde satt opp for å holde Sian-aktivister og motdemonstranter fra hverandre, ble flere ulike gjenstander kastet både mot Sian-aktivistene, politiet og politibilene.

En tjenesteperson fra politiet ble også slått i ansiktet med en stang.

Nå viser det seg at jernstengene som ble kastet mot politiet, var spiler revet løs fra politiets egne sikkerhetsgjerder. Gjerdene, som Politiets fellestjenester (PFT) står for innleie av, var av så dårlig kvalitet at det bare var å røske ut spilene, skriver Politiforum.

– Gjerdene er sikkerhetsutstyr opp mot publikum, de som skal ytre seg og mannskapet. Mannskapet opplever det som sjokkerende at gjerdene kan brukes som våpen og de reagerer på hvordan man overhode kunne bruke disse gjerdene, sier Kristin Aga, leder av Oslo politiforening.

Under helgens Sian-demonstrasjon på Eidsvolds plass var det også plassert ut gjerder, men da hadde politiet gått tilbake til de gamle gjerdene, ikke de nye som ble brukt på Furuset.

Avdelingsdirektør Erik Trehjørningen i PFT beklager at de nye gjerdene var av for dårlig kvalitet og sier at leverandøren av gjerdene hadde bekreftet at de hadde CE-merking og var godkjente til bruk.

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.