Fra demonstrasjonen mot Tysklands korona-tiltak i Berlin søndag 30. august. Nesten 40.000 deltok, og den amerikanske advokaten og miljøverneren Robert F. Kennedy jr var en av hovedtalerne. Foto: Axel Schmidt / Reuters / NTB Scanpix

Den tyske protestbevegelsen mot koronarestriksjoner radikaliseres, og høyreekstreme får stadig mer innflytelse, advarer nestlederen i politiets fagforbund GdP.

Jörg Radek frykter at de høyreekstreme vil overta bevegelsen fullt ut.

– Høyrefløyen er i ferd med å kapre bevegelsen fullstendig, sier han til mediehuset Funke tirsdag.

Til nå har bevegelsen bestått av en broket forsamling, med både venstreorienterte og høyreorienterte deltakere, samt vaksinemotstandere og personer som forfekter konspirasjonsteorier om koronaviruset.

Radek mener at bevegelsen mistet sin uskyld under massemønstringen i Berlin i helgen. Da brøt rundt 300 demonstranter seg gjennom sperringene foran riksdagsbygningen i Berlin, hvorav noen hadde med seg flagg fra det tyske keiserriket, som gjerne brukes av nynazister.

Demonstrantene greide nesten å ta seg inn i bygningen, som huser den tyske nasjonalforsamlingen.

– Ingen kan lenger si at de bare er passive tilhengere, mener Radek.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.