Hvis noen skulle trenge en samtidig illustrasjon av begrepene moralpanikk eller heksejakt, er det bare å åpne en avis nå etter parlamentsvalget i landet som ved flere anledninger nesten ødela Europa med sin gruppetenkning og manglende beherskelse.

Den støvete apparatsjik Martin Schulz slo tidlig an tonen ved å fastslå at rasister og høyreekstreme heretter vil bli representert i parlamentet. Luxembourgs utenriksminister Jean Asselborn uttalte at det er nazister som igjen inntar Forbundsdagen, og anbefalte de andre partiene å behandle AfD omtrent slik man har behandlet Sverigedemokraterna i det kanskje eneste landet i Europa som overgår tyskerne i deres egne defekter.

En såkalt Tyskland-ekspert ved NTNU trekker også en linje til nazismen i VG. Plakaten hvor AfD tar til orde for at tyskerne bør lage flere barn, minner angivelig om Goebbels’ propaganda. Det er ikke helt klart eksakt hvilken plakat fra nazitiden som minner om en smilende jente som ligger på plenen i jeans og med magen blottet. Faktum er at «Tyskland-eksperten» selv ser adskillig mer arisk og alvorstung ut enn jenta på AfD-plakaten. Jeans og blottede mager nazi-estetikk? Gå hjem og vogg – pun intended. Hvorfor skal studier under en slik person gi rett til offentlig utdanningsstøtte?

«Kinder statt Inder» (barn istedenfor indere) lød et slagord lansert av CDUs toppkandidat i Nordrhein-Westfalen for fire valg siden, Jürgen Rüttgers. Angela Merkel tonet utspillet diplomatisk ned, men utropte aldri Rüttgers til nazist.

Hvorfor er det egentlig så galt å ta til orde for at de innfødte bør få flere barn når det er allmenn enighet om at det behøves flere barn? Og hvis dette er så galt, hvorfor kom ikke beskyldningen om nazismen allerede da AfD la frem sitt program? Et av punktene der lyder som følger:

Den uønskede demografiske utviklingen i Tyskland må motarbeides. Den konfliktfylte og samfunnsøkonomisk uholdbare masseinnvandringen er ikke et egnet middel i så måte. I tillegg til en beskjeden innvandring i samsvar med kvalitative kriterier, må fremfor alt fødselsraten hos den innfødte befolkningen økes ved hjelp av en effektiv familie- og barnevennlig politikk.

Hvilken europeisk borger ville ikke i sitt mer eller mindre stille sinn puste lettet ut hvis dette programpunktet ble oppfylt? I hva slags verdenshav av uforstand er det nazistisk at en befolkning lar være å utrydde seg selv? Det er noe dypt skremmende med denne livsfiendtlige holdningen. Man må gi Ann Coulter rett i at den moderne sekularismen er en dødskult, hvor det fremste sakramentet er abort. Fenomenet er tusen ganger mørkere og mer skremmende enn AfD.

Det tyske jødiske sentralrådet er heller ikke upåvirket av at de lever i et land som nesten i sin helhet trenger psykolog. AfD er angivelig det største problemet for jøder siden krigen. En fascinerende påstand i lys av at Tyskland nesten over natten importerte en million mennesker, hvorav et stort flertall er antisemitter i kraft av sin tilhørighet til islam.

Kanskje er det fordi de fleste jødene på kontinentet som ikke er rammet av Stockholm-syndromet, allerede har flyttet til Israel eller andre steder, at de som er igjen opptrer like tafatte overfor de nye nazistene som Europa importerer. Noen av dem tror kanskje på det de sier, andre spiller skuespill mens de i all stillhet forbereder seg på å stikke av.


Hvem er det som i størst grad bringer tankene hen på hysteriet under 1930-tallets nazistiske massemøter? AfD eller disse demonstrantene som protesterte mot AfD i Berlin i går kveld? Svaret er åpenbart. Foto: Christian Mang / Reuters / Scanpix.
 

«Vi er mangfoldige, dere er dritt», forkynner en plakat som demonstranter i Berlin hevet i protest mot AfD etter at valgresultatet ble kjent. Moralposørene i det tyske establishment er altså av den oppfatning at omlag en åttendedel av deres egen befolkning er avføring.

Hva annet kan man kalle dette enn projisering?

Saken er at disse menneskene hater seg selv, og dermed ikke vil reprodusere seg selv, men snarere bytte ut seg selv med importerte mennesker. Men det er mye mer bekvemt å ta hatet ut på de menneskene som ikke har henfalt til den samme selvdestruktive adferden.

Resultatet er uansett at Tyskland med dette er blitt mer polarisert. Den viktigste konsekvensen er lett å se: Den politiske intoleransen vil få gode tider, som Douglas Murray observerer. Han sier også at de som i dag anser seg som antifascister, selv bruker fascistenes metoder. Kast et blikk på demonstrantene i Berlin i går. Hvem gir etter for massesuggesjonen? Hvem er det som minner om nazistene?

Hatet mot AfD i det som mer og mer peker seg ut som en fly-over state, er en perfekt analogi til det hatet man finner i USA mot Trump og alt han står for. Konservative stemmer trenger kostbare sikkerhetstiltak for overhodet å kunne tale ved amerikanske raddis-universiteter.

Men saken er at Trump vant et valg. Og de konservative i Europa utgjør også en stor andel av befolkningen, selv om de ikke gjør så mye av seg i en offentlighet som er hensynsløst dominert av den andre siden.

De må etterhvert begynne å spørre seg hvorfor de f.eks. skal være med å finansiere NGO-er, medier eller angivelig høyere læresteder som knapt lenger er kulturbærere i samfunnet, men snarere torpedoer som skyter hull i samfunnets skrog. Vi har våre egne sumper, og jo før de tørkes ut jo heller.