Politiet bøtela demonstrantenes biler som sto langs veien på Frøya, den 4. april, 2019. Foto: Ronny Teigås / NTB / Scanpix.

Tre sentrale vindmøllemotstandere er av lagmannsretten idømt 10.000 kroner i bot for å ha brutt oppholdsforbudet der det bygges vindkraftverk på Frøya.

De tre vindkraftmotstanderne fra Nei til vindkraftverk på Frøya måtte møte i retten etter å ha nektet å betale forelegg på 8.000 kroner hver som de fikk for å ha brutt oppholdsforbudet 1. desember i fjor, skriver Adresseavisen.

Lagmannsretten fastslår at vindkraftmotstanderne dømmes til å betale 10.000 kroner, i tillegg til 2.000 kroner hver i sakskostnader fra dommen i Fosen tingrett.

– Vi må nok studere premissene og diskutere dem med advokaten vår, sier en av de dømte, Ola Vie, til avisen.

Det eksisterende oppholdsforbudet gjelder til og med 31. august 2020 ved midnatt, og er forlenget til og med 31. oktober 2020.

Det er Trønderenergi som har fått konsesjon til å bygge vindmølleparken på Frøya. Anleggsarbeidet startet i april i fjor, og anlegget skal etter planen være ferdig i løpet av året. Utbyggingen har skapt sterkt strid i lokalsamfunnet.

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.