Politiet har bøtelagt demonstrantenes biler som står langs veien på Frøya. 4. april, 2019. Foto: Ronny Teigås / NTB / Scanpix. 

Vindmøllemotstandere på Frøya får fremdeles ikke lov å oppholde seg på anleggsområdet. Politiet har forlenget forbudet fram til 30. august.

Oppholdsforbudet i anleggsområdet ved Nessadalen på Frøya ble innført allerede i fjor sommer og har siden da jevnlig blitt forlenget.

Det er også innført droneforbud i området.

Trøndelag politidistrikter understreker samtidig i pressemeldingen at ferdsel på stedet også utgjør en sikkerhetsrisiko. Personer som bryter oppholdsforbudet, kan bøtelegges med 8.000 kroner.

Dette beløpet økes ved gjentatte overtredelser.

Det er Trønderenergi som har fått konsesjon til å bygge vindmølleparken på Frøya. Anleggsarbeidet starter i april i fjor, og anlegget skal etter planen være ferdig i løpet av året.

Utbyggingen har skapt sterkt strid i lokalsamfunnet, og ifølge VG etterforsker politiet flere tilfeller av truende atferd, sabotasje og hærverk.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.