Sandra Bruflot. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Programkomiteen i Høyre går enstemmig inn for at partiet i 2021 skal gå til valg på å forby ekteskap mellom søskenbarn. Et forbud vil forhindre negativ sosial kontroll og tvangsekteskap, sier komitémedlem Sandra Bruflot til VG.

Forbudet ligger dermed an til et flertall i Stortinget:

Hvis Høyre-landsmøtet våren 2021 gjør et forbud mot søskenbarnekteskap til Høyres offisielle politikk, ligger det an til et solid flertall for et forbud i Stortinget. Både Ap og Frp har tidligere gått inn for et forbud mot søskenbarnekteskap.

Forslaget kommer bare kort tid etter at politiet signaliserte ønske om et forbud:

Så sent som i juni gikk Oslo politidistrikt inn for å forby søskenbarnekteskap i Norge som et tiltak mot sosial kontroll og æreskriminalitet.

Norsk Innvandringsforums leder Athar Ali innvender at et forbud strider mot valgfriheten. Til det repliserer Bruflot at hensynet til å bekjempe press om å gifte seg veier tyngre.

Det er ingen grunn til å vente helt til 2021, kommenterer Per-Willy Amundsen fra Frp, som foreslår et forbud mot søskenbarnekteskap nå i høst. Imidlertid er det politiske spillet sannsynligvis til hinder for at Høyre på Stortinget vil komme sitt eget landsmøte i forkjøpet.

Forslaget om forbud mot søskenbarnekteskap kommer en generasjon for sent, skriver informasjonsleder i Human Rights Service (HRS), Hege Storhaug.

Debatten om forbud startet på 90-tallet, og den var preget av føleri, løgn og bedrag, alle tre sistnevnte tilhørende de såkalte talsmennene og -kvinnene, som ikke kunne få nok innvandring til Norge fra den dysfunksjonelle bygda og kulturen de selv var født i. De ville skape ikke minst et Pakistan i Norge – og jammen må man kunne si at det klarte det med glans. Nå sitter 3. generasjon i drabantbyer og andre steder og vet at de aldri vil kunne gifte seg med en etnisk norsk, eller en ikke-muslim osv. Aller helst skal de hente en ny innvandrer hit fra nær familie. Og de sitter fanget i æreskulturens spindelvev.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.