Steve Bannon og Brian Kolfage er tiltalt for å ha underslått penger som donorer ga til bygging av muren mot Mexico. Ifølge justisdepartmentet melket Bannon og Kolfage det ideelle fondet We Build the Wall for hundretusener av dollar. Pengene gikk til å finansiere Kolfages luksuriøse livsstil, ifølge tiltalen.

“While repeatedly assuring donors that Brian Kolfage, the founder and public face of We Build the Wall, would not be paid a cent, the defendants secretly schemed to pass hundreds of thousands of dollars to Kolfage, which he used to fund his lavish lifestyle,” Acting U.S. Attorney Audrey Strauss said in a statement.

Kolfage er veteran fra hæren og har blit amputert tre ganger.Det er noen meget alvorlige anklager aktor kommer med. Det heter at Bannon og Kolfage opprettet falske konti og fakturaer for å lure til seg penger.

Kolfage and Bannon, who served as the advisory board chair of the nonprofit group, “schemed to hide their misappropriation of funds by creating sham invoices and accounts to launder donations and covering up their crimes, showing no regard for the law or the truth,” Inspector-in-Charge Philip Bartlett added.

Denne Bartlette er knallhard i sin karakteristikk og bruker et slagord som Demokratene har brukt flittig mot Trump.

“This case should serve as a warning to other fraudsters that no one is above the law, not even a disabled war veteran or a millionaire political strategist.”

Ifølge tiltalen tok Kolfage 350.000 mens Bannon fikk hele en million dollar.

By routing payments through another nonprofit group under Bannon’s control, Kolfage took more than $350,000 from We Build The Wall for his personal use, while Bannon received over $1 million from the group, according to the Justice Department.

Steve Bannon And Brian Kolfage Indicted For Allegedly Defrauding Crowdfunded Border Wall Donors

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.