En føderal storjury har tiltalt Steve Bannon for å ha vist forakt for Kongressen fordi han ikke møtte foran komiteen som etterforsker 6. januar og ikke utleverte rekvirerte dokumenter. At justisdepartementet velger å tiltale Bannon er en kraftig opptrapping. Ingen har vært stilt for retten for forakt for Kongressen siden 1983.

Bannon er de siste årene blitt en bannerfører for det patriotiske USA gjennom daglige sendinger på warroom.org. Bannon og hans folk sørger for å holde grasrota varm, så den ikke gir opp håpet. Det er ikke mye hjelp å få fra det Republikanske partiet.

USA er delt i to og justisdepartementet forfølger MAGA-folket. Også tidligere justisminister Eric Holder ble tiltalt for forakt for Kongressen, men ingenting skjedde.

Bannon was hit with the charges for failing to appear for a deposition in front of the House Select Committee to Investigate the Jan. 6 attack on the United States Capitol and for not handing over requested documents in the face of the committee’s subpoena, according to DOJ.

Attorney General Merrick Garland said Friday’s charges reflect the DOJ’s «steadfast commitment» to showing the American people they follow «the rule of law.»

Garland holder rundt 65 6. januar-demonstranter i fengsel under forhold som minner om tortur.

Steve Bannon indicted on contempt of Congress charges

 

NTB sendte ut en faktaboks om Bannon, som inneholder tvilsomme og kun negative opplysninger.

* I 2012 tok han over som sjef for det høyreorienterte nettstedet Breitbart News.

* I 2013 var han med på å starte konsulentselskapet Cambridge Analytica, som ble nedlagt i 2018 etter avsløringen om at selskapet ulovlig hadde samlet inn informasjon om millioner av Facebook-brukere.

* I august 2016 ble han leder for Donald Trumps valgkamp. Etter Trumps valgseier fikk han en spesialstilling som sjefstrateg og fast plass i USAs nasjonale sikkerhetsråd. I april 2017 ble han fjernet fra rådet.

* I august 2017, en uke etter opptøyene i Charlottesville, forlot han Det hvite hus og gikk tilbake til Breitbart.

* I januar 2018 ble han sparket fra Breitbart etter å ha kommet med nedsettende kommentarer om Trump.

* I oktober 2018 lanserte Bannon og den belgiske høyreorienterte politikeren Mischaël Modrikamen gruppa The Movement, med formål å forene høyrekreftene i Europa.

* I august 2020 ble Bannon tiltalt for å ha underslått penger fra innsamlingsaksjonen «We Build The Wall» (Vi bygger muren).

* Rettssaken skulle egentlig starte i mai 2021, men Bannon ble benådet av president Donald Trump på sistnevntes siste dag i embetet.

* 12. november ble han tiltalt av en føderal storjury for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne i komiteen som gransker kongress-stormingen. (NTB)

Det som mangler er en opplysningj om at Bannon er en av patriotenes viktigste ledere i USA og den dype staten gjør hva som helst for å bli kvitt ham.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.