Dobbeltdrapet i Herlev utenfor København rystet Danmark i all sin råhet. Krigen mellom to svenske gjenger utspant seg på dansk jord. 17-åringen som ble utlevert brøt sammen i gråt. Han kan vente seg en helt annen straff i Danmark enn i Sverige. Svenske myndigheter er blitt en del av problemet.

Ivar Arpi. Gothenburg-Book-Fair-2018. Commons wikipedia

«Det er inte i kungariket Danmark som något er ruttet, utan här i Sverige».

Denne kraftsalven står på lederplass i Svenska Dagbladet i dag tirsdag 18. august, og den retter seg mot Sveriges system for behandling av gjengkriminalitet, hvor lovbryterne gjerne går fri.
Siden 2015, da storflommen av asylsøkere skyllet over Europa, er minst ti personer drept i maktkampen mellom kjente gjenger i storbyene.

Men drapspatruljene får fortsette sin virksomhet. Samtidig kommer nye lovforslag på bordet hos regjeringen Löfven – for mulig vedtak i Riksdagen. Denne gang skal mistenkte personer under 18 år kun holdes innlåst i tre måneder, dersom forslaget går igjennom.

Og dette er ikke «fake news media»!

Det er lederskribenten Ivar Arpi som i sterke ordelag setter skapet på plass i hovedstadsavisen i dag. 

– Bevisbyrden synes å være høyere i Sverige enn i Danmark, og på et merkelig vis, skriver han.  Og han får støtte av Mattias Sigfridsson, som nå tiltrer som politiområdesjef i Malmö. Han sa til avisen for tre dager siden:

– Vi kan ha väldigt starka indiciekedjor och även dna-bevisning men det räcker ändå inte. Vi måste bottna i precis allting. De konstigaste undanflykterna och alternative händelsesförlopp måste undersökas.

Lederartikkelen er bemerkelsesverdig i sin klarhet og retning, når det gjelder et samfunnsproblem som er i ferd med å sette daglig, alminnelig sikkerhet både Sverige og Norge over styr. Men som ikke tillates i Danmark. Kriminologen Amir Rostami sier til Expressen (17/8) at når danskene har bestemt seg for å gjennomføre noe, så gjør man det kraftfullt.

Kraftfullt dansk rettssystem

Lederen i Svenska Dagbladet konkluderer med at «i Sverige males alt ned av byråkratiet. Her er det viktigere at noe fungerer i teorien enn i praksis. I Danmark er det helt omvendt.  Og avslutningen er et fromt ønske: «Tänk om vi kunde släppa storebrorskomplexset og lära oss av dem, för en gångs skull».

Den aktuelle bakgrunnen for avisens kanonade er historien om en 17 år gammel som ble grepet av svensk politi, mistenkt for et brutalt dobbeltmord i Herlev utenfor Köbenhavn. Han ble sendt til Danmark, hvor han frykter å bli dømt som en voksen person. Han brøt sammen i gråt. «Men tårene taler for at nabolandet gjør noe riktig i kampen mot gjengkriminalitet, og at Sverige ligger langt etter», konstaterer lederskribenten.

Livstidsstraff for unge mordere

Dobbeltmordet ble begått som ledd i maktkampen mellom de to Rinkeby-gjengene Shottaz og Dødspatruljen, hvor tiltalte personer regelmessig er i alderen 18-25 år. I Danmark regnes man som voksen fra 18 års alder, og straffen kan bli fengsel på livstid.

Ivar Arpi fortjener ros for klarhet i konklusjonene. Han nevner ikke Norge med ett ord og har knapt nok grunn til det heller. Han er nok tindrende klar over at Norge er i full speed ute på samme politiske galeien som Sverige, og at vårt rettssystem i globalismens tidsalder er i glideflukt samme vei.

For å si det rett ut, uten omsvøp og etter en temmelig tett iakttagelse over tid – av politikk, politi og rettsvesen angående Oslo-gjengene:
 – Det er nitrist!

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂