Bjørnar Moxnes (R), Une Bastholm (MDG), Audun Lysbakken (SV), Trygve Slagsvold Vedum (SP) og Jonas Gahr Støre (AP) kveldens partilederdebatt under Arendalsuka 2020. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen prioriterte feil når de åpnet opp for reiser til andre land før de åpnet for eksempelvis breddeidrett.

– Som fotballfar var jeg på fotballtrening og da så jeg foreldre som spritet ballene, det var kjempestrengt og det var ikke lov til å spille kamp. Også dro jeg til Oslo så jeg på Aker Brygge at det var full fest, sprit der også, sa han under torsdagens partilederdebatt.

– Når det gjelder land, så mener jeg det var feil at man begynte å åpne for andre land før man åpnet for breddeidrett, sa han videre.

Vedum fortalte at Senterpartiet i sommer har vært forsiktige med å kritisere regjeringen, men at partiet har en tydelig holdning på å prioritere nyttereiser fremfor fritidsreiser, og prioritere breddeidrett og frivillig sektor fremfor lange åpningstider på utestedene.

– Poenget er ikke å score politiske poeng her, men å få kontroll og trygghet og å åpne Norge så fort som mulig. Veldig mange i Norge har ennå ikke fått åpnet sin virksomhet, sa han.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.