Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Regjeringen arbeider med en nasjonal handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer. Målet er å forebygge og hindre rasisme og diskriminering av muslimer og mot personer som antas å være muslimer. Ansvarlig statsråd Abid Raja lover i Klassekampen at planen skal komme i høst.

Jeg er redd denne handlingsplanen bare vil øke skepsisen mot muslimer. Den vil nemlig ikke gjøre noe med grunnproblemet, men heller forsterke det: At islam i det store og hele i dag er på kollisjonskurs med vestlige – og hva mange av oss mener bør være universelle – verdier. Det kaster skygger også over muslimer som er enige i disse verdiene.

Regjeringen sementerer status quo i en situasjon som skriker først og fremst etter religiøs reform. Men i stedet er det nordmenns holdninger som igjen skal legges under lupen.

Denne selvpiskingen tror jeg er ved veis ende. Ikke-muslimske nordmenn orker ikke mer.

Hva om regjeringen setter ned en interdepartemental arbeidsgruppe for å legge til rette for en handlingsplan for reform av islam i Norge? Islam trenger å underlegge seg verdier som menneskerettigheter, religionsfrihet, toleranse og fri vitenskap.

Jeg er i det rause hjørnet i dag: Ideen er gratis!

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.