Da Bernie Sanders tapte nominasjonen til Joe Biden trodde establishment at faren fra venstresiden var over. Men siden hele det Demokratiske feltet hadde adoptert radikale standpunkt, kom Bernies politikk inn bakveien. Og siden Biden er senil er det disse som kommer til å bestemme. Noen av dem drar allerede enda lenger til venstre og har ikke tid til å vente på Biden. Rashida Tlaib varslet at hun ikke kommer til å stemme på Biden. Han er tross alt en gammel hvit mann med et frynsete rulleblad. Foto: Scott Morgan/Reuters/Scanpix

En nasjon faller når de institusjonene som holder den sammen er fylt av mennesker som følger et helt annet program. Et program som tjener helt andre interesser enn nasjonens.

Man kan ha ulik politikk, og det er kappestrid om velgernes gunst. Men det Demokratene har kastet seg ut i, er noe helt annet. Det er et kvalitativt nytt program som ikke anerkjenner den andre part og i stedet forsøker å demonisere ham.

I samtlige vestlige land har denne omvekslingen skjedd. I USA har den blitt tydeligere fordi amerikanerne mot alle odds valgte en president som lovte å tjene dem, jfr. Trumps innsettelsestale da de forsto at han mente alvor.

Trump ødela prosessen med det indre maktskifte som forløp umerkelig og det ble nødvendig å velge mer konfronterende strategier: Demokratene, mediene, byråkratiet er blitt tvunget til å stå frem slik at det er blitt synlig hva de driver med: Å overta staten og sette nasjonen/folket under administrasjon.

Trump har tvunget dem til å «show their hand» som det heter. At de fikk en motstander som faktisk vant, skremte dem. Det var større motstand i befolkningen enn hva de regnet med. I møte med forsvarere av folkets suverenitet, har de satt opp en annen suverenitet: Den revolusjonære som henter sin legitimitet fra et historisk mandat som ingen ekstern instans kan overprøve. Venstresiden er sin egen øverste autoritet.

Dette er samme autoritet som skapte Gulag og kulturrevolusjonen. Den har ikke menneskeverdet som utgangspunkt, men et overordnet mål. Revolusjonen er styrt av en ekstrem utilitarisme: En villighet til å ofre mennesker for et høyere mål. Saka.

Et parti eller en klasse som slår inn på en slik vei vil  hurtig bli radikalisert. I det Demokratiske partiet sto en radikal ung fløy klar til å ta intiativet og «de gamle» fikk panikk. Nå tør de ikke annet enn å henge seg på.

Demokratene har egentlig ikke noe program, de står ikke for noe, bortsett fra å si at alt er gratis og ønske alle velkommen til Amerika. Hvis noe noen gang fortjener betegnelsen populisme er det denne politikken, som henvender seg til alle verdens mennesker. Demokratene fratar amerikanere deres stemmrett til fordel for alle verdens trengende. Som Trump sa onsdag under en tale om energi i Texas: Venezuela var ett av verdens rikeste land med verdens største oljereserver. -Vi vil hurtig bli som Venezuela hvor det er mangel på alt.

Det er ikke tilfeldig at det er Sandinistas (Bill de Blasio er en svermer) og Cuba-romantikere blant nye navn blant Demokratene.  Mest prominent er Alexandria Ocasio-Cortez som sogner til Democratic Socialists of America. Hun er tett på Bernie Sanders og det er deres sosialistiske ideer som Biden har overtatt. Han vet ikke hvilket år han er i. I natt sa han at «den siste folkeavstemningen var i 2020, og det er to år siden».

Dette er den mannen som skal redde Amerika.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.