Illustrasjonsfoto: Hanne Tolg

Aftenpostens kommentator Frank Rossavik skriver om seg selv og egen avis i dag, og prøver særlig å forklare hva avisen står for ideologisk og politisk.

Avisen er liberalkonservativ (med vekt på liberal), for markedsøkonomi, individets frihet og gode kår for næringslivet, skriver han; dessuten er Aftenposten for «en sterk offentlig sektor, mot (for) stor ulikhet, mot rasisme og for sterke tiltak mot klimaødeleggelser».

Ordet «klimaødeleggelser» har jeg vel nesten aldri sett i bruk før – kan man ødelegge klima? Klima vil vel alltid overleve alle slags forandringer? Det er i alle fall slik det har vært i millioner av år.

Er det kanskje naturødeleggelser avisen er mot? De er i alle fall profilert som talerør for klima-angst og «det grønne skiftet», og enda mer nå, med ny politisk redaktør – Kjetil B. Alstadheim.

Viktigere er denne setningen:

«Aftenposten er heller ikke mot innvandring eller negativ til muslimer.»

Det er en svært upresis setning, grensende til det innholdsløse.

Så å si ingen er imot (all) innvandring. Norge har aldri vært et lukket land, og jeg håper vi aldri blir det.

Det er hvem som kommer og hvor mange under hvilke betingelser det strides om. Hva mener Aftenposten om de mange konkrete spørsmålene på dette feltet? Jeg aner i grunnen ikke, men inntrykket er at avisen er trygt innenfor asyllobbyen, og at avisen støtter Norges «internasjonale forpliktelser» og dem som sier «det har vi råd til, Norge er ett av verdens rikeste land» på inn- og utpust.

Og negativ til muslimer? Vi er mange som prøver å ikke diskutere islam som om alle muslimer er helt like. Det er Aftenpostens oppfatning av islam vi må etterlyse.

På det punktet tror jeg avisen, som mange andre medier, inkludert Dagbladet, er mer positiv til islam enn til kristendommen (eller mer glad i muslimer enn kristne, for å bruke Rossaviks terminologi).

På den positive siden er det bra at Rossavik forsøker å plassere Norges største avis i det politiske landskapet. Falsk objektivitet og nøytralitet er det verste.

Selv kaller Rossavik seg «den irriterende journalisten uten ståsted».

Kjøp Klanen her!

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂