Taliban-leder Hakimullah Mehsud sitter ved siden av Humam Khalil Abu-Mulal Al-Balawi, selvmordsbomberen som gjennomførte et spektakulært angrep på CIA-agenter i Afghanistan, Bildet er tatt 9. januar 2010. Foto: Reuters/Scanpix

Ifølge en FN-rapport skjuler mer enn 6.000 pakistanske opprørere seg i Afghanistan. De fleste skal tilhøre gruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Gruppen står bak en rekke angrep på både militære og sivile mål i Pakistan.

I rapporten som ble offentliggjort denne uken, heter det at organisasjonen har knyttet seg til den afghanske avdelingen av ekstremistgruppa IS, og at noen medlemmer også har sluttet seg til den. IS i Afghanistan holder til i den østlige delen av landet.

Ifølge rapporten er den afghanske IS-grenen hardt rammet av angrep fra sikkerhetsstyrkene og styrker fra USA og Nato. Det er også meldt om sammenstøt med Taliban. Det anslås at gruppa omfatter rundt 2.200 medlemmer.

Rapporten er utarbeidet av FNs såkalte Analytical Support and Sanctions Monitoring Team, som holder oppsyn med ekstremistgrupper og terroraktivitet verden over.

 
Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂