Et blodig Taliban-flagg i et vindu i Kabuls universitetsbygning etter det dødelige angrepet mandag. Foto: AP Photo/Rahmat Gul / NTB

Antall daglige angrep i Afghanistan var i gjennomsnitt 50 prosent høyere de siste tre månedene enn i andre kvartal, ifølge en amerikansk rapport.

Samtidig har afghanske styrker gjennomført 1.111 bakkeoperasjoner de siste tre månedene, mer enn dobbelt så mange som i samme periode i fjor, opplyser USAs generalinspektør for afghansk gjenoppbygging, som står bak rapporten.

Økningen kommer til tross for at Taliban inngikk en fredsavtale med myndighetene i februar. Det forhandles i Dubai om neste fase i avtalen.

– Taliban har økt antall angrep for å motivere amerikanske tropper til tilbaketrekning og for å få bedre vilkår etter en tilbaketrekning, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

FN har tidligere dokumentert at kamphandlinger har tatt livet av 2.117 sivile og påført 3.822 skader i løpet av årets første ni måneder.

Mandag denne uken ble minst 35 personer, de fleste studenter, drept i et brutalt terrorangrep mot universitetet i Kabul.

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg skylden for terrorhandlingen. Gruppen har den siste tiden også stått bak flere andre angrep i landet.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.