Ervin Kohn er nestleder i Antirasistisk Senter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Rasisme er samfunnsødeleggende, og vil over tid lede til sivilisatorisk sammenbrudd, sier nestleder i Anirasistisk senter Ervin Kohn.

Kohn trekker i et intervju med Vårt Land linjene tilbake til 20- og 30-tallet:

– Rasisme er samfunnsødeleggende, og vil over tid lede til sivilisatorisk sammenbrudd. Det sivilisatoriske sammenbruddet som skjedde i det tredje riket startet ikke i 1933 da Hitler kom til makten, men heller i 1923 da Julius Streicher startet sitt hatefulle propagandaskrift Der Stürmer.

Dette er klassisk argumentasjon fra «antirasistene»: når det oppstår rasisme, eller mistanke om rasisme, er veien kort til å snakke om nazismen og Hitler. Skrotvenstre tar ikke fem øre for å gjøre samme øvelse overfor folk som sier noe kritisk om innvandring eller islam.

I vinter hevdet Antirasistisk Senter at Fremskrittspartiet har fascistiske trekk, men la seg straks flat da det ble påpekt.

Kohn modererer seg når han blir spurt om linjene til Nazi-Tyskland:

– Vi kan ikke sammenligne oss med det tredje riket i dagens situasjon, men vi kan se opp for alle som forteller oss at «man har grunn til å frykte noen eller noe», sier Kohn.

Ervin Kohn og Antirasistisk senter fastslår at rasisme vil lede til et sammenbrudd i vår sivilisasjon. De burde lese Documents kulturredaktør Halvor Foslis bok «Mot nasjonalt sammenbrudd – Norge i masseinnvandringens tid». Så ville de kanskje forstå at vi står overfor en ganske annen og langt mer akutt trussel mot vårt samfunn.

Det er innvandringskritikerne som er alarmister, ifølge vår akademiske og kulturelle elite. Prosa-redaktør Merete Røsvik om hvorfor hun vil fortie «Mot nasjonalt sammenbrudd»: «(…) eg har skifta syn på kva det signaliserer at eg gir plass til ei såpass alarmistisk bok som dette, frå Document forlag som representerer politiske haldningar eg meiner ikkje bør få etablere seg som ‘innafor’» Foto: Prviat

Det er et poeng at problemene Fosli peker på i boken sin utvilsomt har potensiale til å utløse mer rasisme, et poeng som foreløpig har falt på stengrunn hos antirasistene.

Når Fosli og andre påpeker problemene i kjølvannet av masseinnvandringen, stemples man gjerne som «alarmister». Hva skal vi da si om Kohn og ARS?

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.