VGs debattansvarlig Hans Petter Sjøli. Foto fra Twitter

Konservative stemmer som Jordan Peterson, Douglas Murray, Brendan O’Neill og magasinet Spiked får passet påskrevet av VGs debattansvarlig Hans Petter Sjøli: De er knøler.

Karakteristikkene kom Sjøli med i en tråd om Jordan Peterson:

«Knøl. Han og denne Murray og fjompen O’Neill og Spiked-kulturen»

Kommentaren, som nå er slettet, kommenteres av Simen Sandelien på hans facebookside:

Er det hensiktsmessig at landet største avis har en debattansvarlig som doserer ut så sterke karakteristikker i en tråd som handler om Jordan Peterson?

At han er en knøl? At konservative og alternative aktører som Douglas Murray, Brendan O’Neill og magasinet Spiked representerer en kultur som han forakter.

Disse stemmene byr på noen av de mest presise og treffende analysene av det som skjer i verden akkurat nå, skriver Sandelien:

Sjøli viser tydelig at han forakter noen av de mest moderate perspektivene på den ene siden av den aller viktigste samfunnsdebatten i vår samtid. Hvordan er det forenelig med å ha en rolle som forvalter av det offentlige ordskiftet?

Sandelien lurer på hvordan Sjøli selv mener at han balanserer sin rolle som debattredaktør «når han tydeligvis er så lukket for en bestemt type synspunkter»:

Er det greit for Schibsted? Ikke vet jeg, for han svarer ikke på mine henvendelser.

Senere svarte en angrende Sjøli i kommentarfeltet, han hadde vært «på en snurr og glad og klar for å krangle»:

Skal gi dere helt rett her. Jeg var ute på en sommeravslutning i går og var litt på en snurr og glad og klar for å krangle. Dumt og tullete av meg. Derfor slettet jeg også meldingen. Jeg forakter ikke noen, jeg, bortsett fra nazister og folk som skriver på Facebook når de ikke burde gjøre det. Så en smule selvforakt der, altså.

Document har bedt Hans Petter Sjøli om å svare på følgende spørsmål:

Er det tilfeldig at alle du omtaler negativt er konservative stemmer?

Hva legger du i «Spiked-kulturen»?

I kommentarfeltet hos Simen Sandelien skriver du selvironisk at du kun forakter «nazister og folk som skriver på Facebook når de ikke burde gjøre det». Kan du komme på flere totalitære ideologier enn nazismen? 

Du omtaler det du skrev som «dumt og tullete», men hva mener du egentlig om Jordan Peterson, Douglas Murray, Brendan O’Neill og magasinet Spiked? Er de useriøse i dine øyne?

Sjøli ønsker ikke å svare, skriver han i en e-post:

Har egentlig ikke noe mer å si om dette enn det jeg skrev på tråden. Surrete vin-rør. Derfor slettet jeg den dumme og helt ugjennomtenkte kommentaren.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.