Sakset/Fra hofta

Hvis man for noen år siden hadde sagt at man fra Folketingets talerstol ville henvendt seg til presidenten, Pia Kjærsgaard og leder av Nye Borgerlige, Pernille Vermund, og sagt at det var visse ting de ikke kunne forstå, bemerk kunne!  – pga deres hudfarge, så ville man ikke bli trodd.

Men mandag sto Pernille Skipper fra Enhedslisten på Folketingets talerstol og sa nettopp det:

– Der er ting, som fru Pia Kjærsgaard og fru Pernille Vermund ikke forstår, fordi I er hvide, svarer Pernille Skipper.

Bakgrunnen for uttalelsen var at Kjærsgaard og Vermund begge mente det er feil å kalle det rasistisk at folk med arabisk-klingende har større problemer å få arbeid enn dansker.

– At påstå, at der er racisme i Danmark, falder mig anstødeligt, siger Pia Kjærsgaard. Hun mener ikke, at det er racistisk, at det for eksempel er sværere for personer med arabisk-klingende navne at få et arbejde. Hun er ligesom Pernille Vermund fra Nye Borgerlige enig i, at Black Lives Matter Danmark-demonstrationen i København 7. juni var racistisk.

Tidligere ville det være tabu for venstresiden å bruke hudfarge som essensialisering slik man nå gjør: Dvs. at det er noe med bærere av hudfargen som gjør at man ikke forstår hva folk med mørk hudfarge opplever.

Men da må vel det samme kunne sies om svarte mennesker: Det er noe de ikke forstår?

Men se det vil ikke venstresiden gå inn på, for det er moralsk defekt å være hvit.

Pernille Skipper ville aldri tolerert at man sa det samme om svarte, og deri ligger rasismen.

 

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!