Carsten Jensen er snart den eneste dansken norske medier konsulterer for å forstå danske forhold. Det kan gi selsomme utslag, all den stund Carstens virkelighetsoppfattelse blir stadig mer sær.

Carsten ga en gang bitende satiriske kommentarer til situasjonen i Danmark. De var dristige, men de hadde kontakt med virkeligheten.

Tiden har på en måte løpt fra Carsten. Danmark har ikke blitt slik han ønsket. Derfor er bare eder og galle tilbake. Slikt blir det ikke god samfunnskritikk av. Carsten lyder som hans egen karikatur av Pia Kjærsgaard: giftig og banal.

Ta kronikken han har i Politiken og Dagbladet.

Den illustrerer spranget mellom virkeligheten og Carsten bedrøvelse over den.

Den danske revolusjon inntraff ti dager etter 9/11:

Det var i murbrokkerne fra de sammenstyrtede tvillingetårne, at den borgerlige regering kom til, og det er i murbrokkerne, den lige siden er forblevet, som om ruiner var dens naturlige element. Det er da også et stort nedrivningsarbejde, den borgerlige regering har stået for.

Den institutionaliserede et syn på verden som opdelt i et faretruende os og dem, hvor kun meningsfæller blev tilkendt opholdstilladelse i demokratiet, mens modstandere blev udnævnt til statsborgere i terrorland.

Tidligere i uken sa Carsten til NRK at Pia har vunnet, selv om hun tapte valget. Det er hennes politikk som føres, uansett om hun mister sin posisjon. Det er da en ytterst pessimistisk konklusjon.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard er færdig for en tid. Men det valg, der tilføjede hende det største nederlag, var samtidig hendes største sejr.
Hendes infame tankegang og menneskesyn har sat sig i rygmarven på politikere fra begge fløje. Ingen tør udfordre hende. Højst møder de hende med tavshed eller vender ryggen til. Men ingen bør tvivle på, at de borgerlige ville have ladet hende genindtage rollen som domptør, hvis hun kunne have sikret dem endnu en periode ved magten.

Men verst er det Carsten sier om Anders Behring Breivik og dansk politikk. Han sa rett etter 22/7 at det Behring Breivik står for daglig blir dosert fra Folketingets talerstol.

Slik går det ikke an å tale uten å miste sin troverdighet, sin integritet.

Carsten fortsetter i samme dur. Han mener danskene ikke bør bli sjokkert over Breivik for han sier da bare hva danskene er blitt oppfodret på det siste tiår. Han tok konsekvensen av sitt hat, og det har danske politikere ennå ikke gjort.

Danmark blev en nation, hvor den konstante chikane af mennesker med muslimsk baggrund havde højeste politiske prioritet, og hvor intet af det, den norske massemorder Anders Breivik tænkte og sagde, kunne komme bag på nogen dansker, bortset fra det beklagelige faktum, at han tog konsekvensen af sine egne hadprædikener og gik ud og dræbte, for ellers så taler og tænker en betragtelig del af vore politikere nøjagtig som den forstyrrede korsfarer, og Breivik citerer da også entusiastisk prominente danske intellektuelle og roser vores nu forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen for at have haft »rygrad«, når det kom til muslimer.

Er dette en intellektuell verdig? Eller røper det en form for desperasjon som skyver alle hensyn til side? Da var det bedre om Carsten druknet sine sorger på andre måter.

Vi har leget med afstumpetheden alt for længe
Befri os for byrden af ti forbandede år, skriver Carsten Jensen.

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂