Ahmed Akkari under besøket i Oslo i 2014. Foto: Anette Karlsen/NTB/Scanpix

Danskene har en langt mer åpen og direkte debatt om innvandringen og dens konsekvenser enn her i Norge. Her til lands er det fortsatt slik at det å påpeke fakta er stigmatiserende, at man ikke må snakke om negativ adferd fordi enkelte grupper er «sårbare», og alt for mange kvier seg eller simpelthen tør ikke å si det de mener. Spesielt det siste er et alvorlig samfunnsproblem.

Dessuten blir vestlige verdier i debatten enten skjøvet i bakgrunnen eller i beste fall likestilt med islamske verdier. Men som flere nå bør ha fått med seg, så er ikke islam kompatibel med demokrati og menneskerettigheter.

Nå er det forhåpentligvis duket for noen som taler de ekte danskenes sak – og det uten tanke på hudfarge. Her handler det om verdier. Punktum.

I spissen for Nyt Centrum-Venstre står ingen ringere enn Ahmed Akkari. Han ble for alvor kjent da han i 2005-6 turnerte rundt i Midt-Østen med Kurt Westergaards og Jyllands-Postens tegninger av Muhammed, og var således sterkt medvirkende til den såkalte karikaturkrisen. Akkari mener nå at muslimske organisasjoner snakker med to tunger, og gjør alt for lite for å motvirke islamistisk indoktrinering.

Akkari var i Oslo i 2014, i regi av Fritt Ord, for å snakke om sin nye bok hvor han tar et oppgjør med sin islamistiske fortid, «Min afsked med islamismen. Muhammedkrisen, dobbeltspillet og kampen mod. Danmark».

Akkari mener muslimske foreninger og moskeer er altfor passive i å advare mot radikalisering og reiser til Syria. Han mener at myndighetene bør gjøre en grundig undersøkelse av alle muslimske organisasjoner som mottar kommunale midler.

— Mange skjuler islamistisk indoktrinering ved kalle det kulturforening eller aktiviteter for barn og unge. […]

— De som reiser til Syria, kan bli farlige for sine land når de kommer tilbake, sier han. […]

— De fleste muslimer er ikke islamister, men alle moskeer som man går til, er stort sett styrt av folk med islamistiske tanker. Hvis man går til en salafistisk (bokstavtro) moske, blir man mer og mer påvirket av deres tanker, sier han.

Som tidligere islamist kan man derfor trygt si at han har sett islams grimme ansikt fra innsiden, og vil nå stoppe dens fremmarsj i Danmark. Han vet altså godt hva han snakker om.

Partiprogrammet er klar tale:

partiets hjemmeside fremgår det, at partistifterne blandt andet ønsker at lukke alle moskéer, der hviler på en ”dogmatisk læsning af koranen”. Migration fra Tyrkiet, Pakistan, Somalia, Mellemøsten og Nordafrika skal som udgangspunkt stoppes, og så skal selv statsløse migranter, der får en dom på mere end 30 dages fængsel, udvises.

Alt sammen skal ske for at værne om de vestlige værdier, som ifølge folkene bag det nye parti er under pres.

– Desværre er de vestlige frihedsværdier ved at blive afsporet af malplaceret migration fra lande, som ikke har villet tage oplysningstidens åndelige og videnskabelige landvindinger til sig, skriver de blandt andet.

Navnet Nyt Centrum-Venstre gir ikke mye gjenklang i en tradisjonell venstre-tankegang:

Eksempelvis skriver partistifterne direkte, at ”venstrefløjen” lider af ”kognitiv dissonans, hvor den bortrationaliserer eller benægter realiteterne, fordi det er nemmere end at skulle reflektere over en ubekvem realitet.»

Og når det kommer til økonomien afskriver Nyt Centrum-Venstre socialisme i den rene form, da partiet mener, at ”det vil få samfundet til at stagnere”.

I partiprogrammet heter det blant annet:

Nyt Centrum-venstre ønsker at videreudvikle de vestlige frihedsværdier. I Danmark og det øvrige Vesteuropa har oplysningstiden og den efterfølgende sekularisering ledt os hen til vor civilisations nuværende stade hvor høj levestandard, sikkerhed, ligestilling, ytringsfrihed, åndsfrihed og fri seksualitet stort set er etableret. Nyt Centrum-venstre ønsker at forsvare disse værdier. Hertil kommer vores hjertebarn, at børn skal have bedre muligheder for at bryde ud af deres sociale arv.

Desværre er de vestlige frihedsværdier ved at blive afsporet af malplaceret migration fra lande, som ikke har villet tage oplysningstidens åndelige og videnskabelige landvindinger til sig.

Fundametalistiske muslimer, der mentalt lever i en 1400 år gammel religion/kultur, påvirker vores samfund i negativ retning på disse måder:

  • Fundamentalisters segregerede (afsondrede) levevis nedbryder sammenhængskraften i samfundet.
  • Fundamentalister har en lavere produktivitet end resten af samfundet, med dårligere uddannelse og jobvægring.
  • Fundamentalister intimiderer de muslimer, der rent faktisk ønsker at leve et assimileret liv.
  • Fundamentalisters foragt for mennesker med andre værdier, som deres børn også bliver indoktrineret med, udmunder i en forøgelse af vold, hærværk og terror. 

Især i lande som Frankrig, England, Sverige er det tydeligt at ordensmagten har mistet kontrollen i migrantområder. Lommer af fornuftsresistente parallelsamfund vokser sig større og større.

«Fornuftsresistente parallelsamfund». Tygg på den. Når hørte du sist Erna eller Jonas si noe sånt?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.