REUTERS/Tyrone Siu

I Hongkong bor det 300.000 personer med såkalt britisk nasjonalt oversjøisk pass. Utenriksminister Dominic Raab vil forlenge de eksisterende visumrettighetene og vil deretter gjøre det enklere for dem å få britisk statsborgerskap. Raab sa:

«If China continues down this path and implements this national security legislation, we will remove that six month limit and allow those BNO passport holders to come to the UK and to apply to work and study for extendable periods of 12 months and that will itself provide a pathway to future citizenship»

Det britiske tilbudet til Hongkongs borgere ble dårlig likt i Kina. De ser gjerne at noen demokratiaktivister flytter til Storbritannia, men ønsker ikke at Hongkong skal tappes for finanstalenter.

Storbritannia, USA, Australia og Canada har sammen fordømt Kinas nye sikkerhetslover for Hongkong. De mener innføringen av loven vil bryte avtalen mellom Kina og Storbritannia fra 1984 om å gi Hongkong selvstyre. Avtalen skulle gjelde for 50 år fra 1997 da britene overlot Hongkong til Kina. Det er 27 år igjen av denne avtalen.

Det bor ca. 7,5 millioner mennesker i Hongkong. 92 % er etniske kinesere.

BBC

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.