Politimannen Derek Chauvin er arrestert og siktet for drapet på George Floyd (46). Hans kollega Tou Thao har også fått en siktelse mot seg. Thao var tilskuer til at Floyd fikk et kne i nakken og foretok seg ingenting.

Borgermesteren fikk panikk da opptøyene brøt ut og ga ordre om å rømme politistasjonen i tredje distrikt. Dermed ble området overlatt til mobb.

Anti-Trump-mediene har hisset opp stemningen med rasistisk retorikk.

NRK hiver seg på med en tittel: Hvorfor dreper politiet så mange svarte i USA?

Tucker Carlson fortalte i natt om en ny studie som viser at ikke-hvite politi er mer tilbøyelig til å skyte mot svarte enn hvite. Hvite er også de som blir skutt mest av politiet.

Men slik statistikk passer ikke NRKs hatpropaganda. Hat mot hvite fyller en funksjon for NRK som organ for det multikulturelle samfunnet. Forestillingen om at hvite skyter svarte er en gammel stereotyp som kan gjenopplives og den har to funksjoner: Den får hvite til å henge med hodet, og den forteller ikke-hvite at NRK er på deres side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.