John Ratcliffe (R-TX) under utspørringen av spesialetterforsker Bob Mueller 24. juli 2019. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Senatet godkjente torsdag kongressmannen John Ratcliffe som ny Director of National Intelligence med 49 mot 44 stemmer.

Det er andre gang Ratcliffe er nominert. Første gang trakk Trump hans kandidatur før han rakk å bli utspurt av etterretningskomiteen i Senatet.

Med Ratcliffe ved roret får Trump nok en av sine plassert i en viktig posisjon. Fungerende Director, Richard Grenell, har skapt bølger med å frigi materiale om overvåkingen og rettssaken mot Michael Flynn.

Justisdepartementet og FBI har trenert frigivelse av dokumenter i årevis. En bestemt Director kan overkjøre dem begge. Det er det Grenell har gjort. Han vet han er en overgangsfigur. Ratcliffe må tenke mer langsiktig.

Ratcliffe har sagt at hans primære fokus vil være Kina. Også Trump og Pompeo er retorisk sterke overfor Kina.

Det har skjedd et interessant vaktskifte i etterretningskomiteen i Senatet: Richard Burr forlot formannsposten etter at det kom ut at han brukte insideinformasjon til å selge aksjer for flere millioner.

Burr er under FBI-etterforskning.

Inn som formann av etterretningskomiteen kommer Marco Rubio (Florida).