Kari Elisabeth Kaski (SV).Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Representantskapet i Norges Bank har kommet med historisk hard kritikk av Tangen-ansettelsen, mener Sp-lederen. SV kaller det «ren slakt av hovedstyret».

– Dette er en ren slakt av hovedstyrets håndtering av ansettelsen av ny oljefondssjef, både når det gjelder nødvendige avklaringer om Tangens eierinteresser, selve ansettelsesprosessen, og håndteringen av det etiske regelverket i banken, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB.

Særlig mener partiet at det er vanskelig å se hvordan Norges Bank skal unngå at Tangenhar økonomiske interesser som kan gå på tvers av interessene til oljefondet.

Selv om Tangen ikke mottar eierinntekter fra AKO-fondene mens han er oljefondssjef, er dette inntekt som «ligger og venter» når han går av, mener Kaski.

SV forventer at Norges Bank har ryddet opp etter hovedstyrets møte i slutten av mai.

Kritikken er uvanlig, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Jeg har aldri sett noe så hardt før, fra representantskapet i Norges Bank. De er til vanlig konservative i sin form, så dette er meget spesielt, sier han til VG.

Han er veldig klar på at Norges Bank har liten tid på seg på å rydde opp.

Representantskapet er Norges Banks tilsynsorgan, og de sendte mandag et brev til hovedstyret i sentralbanken hvor de kom med skarp kritikk av prosessen da Nicolai Tangen ble ansatt som ny oljefondssjef.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: