Bakgrunnssjekken Norges Bank gjorde av påtroppende sjef i oljefondet Nicolai Tangen (på storskjerm til venstre) var ikke veldig grundig, skriver Dagens Næringsliv. 26. mars ble han presentert som ny sjef for oljefondet av sentralbanksjef Øystein Olsen (t.h.) og avtroppende leder Yngve Slyngstad. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Bakgrunnssjekken Norges Bank gjorde av påtroppende sjef i oljefondet Nicolai Tangen var ikke veldig grundig, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen foretok ikke sentralbanksjef Øystein Olsen, som ledet ansettelsesrådet, grundige undersøkelser av Tangens selskaper, formue og fondsplasseringer og hvilke problemstillinger som kan dukke opp på grunn av det når han blir ny sjef for oljefondet.

– Dette er utrolig alvorlig. Dette setter ansettelsen i et helt nytt lys. Dette er spørsmål som må ettergås av Norges Bank, og man må få svar på. Vi må få full oversikt over selskaper og formuesplasseringer, sier Kari Elisabeth Kaski (SV) i finanskomiteen på Stortinget.

En tidslinje for ansettelsen av Tangen viser han 31. mars «etablerer direkte kontakt med Norges Banks etterlevelsesenheter», som har ansvaret for at juridiske og etiske regler blir fulgt. Tangen ble presentert som ny sjef for Norges oljefond 26. mars.

Representantskapet i Norges Bank varslet etter onsdagens møte at det er flere ubesvarte spørsmål om ansettelsen. Det er sentralbanksjefen klar til å svare på.

– Representantskapet har varslet at de etter møtet vil oversende noen spørsmål som de ønsker skriftlige svar på. Vi ser fram til å svare på de forholdene som representantskapet ønsker utdypet, sier sentralbanksjef og leder for hovedstyret Øystein Olsen i en pressemelding.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂