Hadia Tajik synes ikke FrPs forslag om å sende saken tilbake til representantskapet gir mening. Foto: Terje Pedersen/Scanpix

Arbeiderpartiets Hadia Tajik har ingen sans for Frp-forslaget om å sende hele Tangen-rapporten tilbake til representantskapet for ny behandling.

– Arbeiderpartiet mener at Stortinget må ta stilling til representantskapets tilsynsrapport, er Tajiks klare beskjed.

Hun er Aps finanspolitiske talsperson og saksordfører for Tangen-saken i finanskomiteen.

– Jeg vil minne om at det er Stortinget som er lovgiver og ansvarlig for kontroll av Norges Bank, og at vi har et selvstendig ansvar for å ta stilling til den kritikken som har fremkommet til ansettelsesprosessen av Nicolai Tangen, sier hun til NTB.

– Det er ikke nok å etterspørre hva alle andre mener om kritikken, og deretter slå hendene ut i været og si at dette var vanskelig, slik Fremskrittspartiet ser ut til å gjøre nå.

Finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) ønsket torsdag ikke å kommentere Frp-utspillet.

Heller ikke SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski har sans for Frp-forslaget.

– Min første holdning er at dette ikke er så veldig aktuelt. Vi kan ikke drive og behandle dette etter at Tangen har tiltrådt. Det er poenget slik vi setter opp prosessen nå, sier hun til NTB.

Kaski har bedt finansministeren gripe inn og sørge for at Tangen ikke tiltrer som oljefondssjef.

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.