Alle tyskere er påkrevd å bruke munnbind når de tar kollektivtransport for å forhindre koronasmitte. Her bruker samtlige munnbind på togstasjonen. Foto: Reuters / Wolfgang Rattay / NTB Scanpix

Nesten alle Tysklands 83 millioner innbyggere er påkrevd å bruke munnbind i offentligheten for å forhindre koronasmitte. Tysklands statsminister Angela Merkel oppfordret tidligere i april alle tyskere til å bruke munnbind, men landets delstater setter sine egne regler.

De ulike retningslinjene utgjør samlet sett at nærmest alle tyskere blir påkrevd å bruke munnbind i offentligheten, skriver CNN.

Det er Berlin som har de minst omfattende reglene, der det bare er påkrevd å bruke munnbind når man tar kollektivtransport. I alle andre delstater er det påkrevd å bruke munnbind også i butikker, skriver nyhetskanalen.

I delstaten Nordrhein-Westfalen, som er landets største, er innbyggerne også påkrevd å dekke til nese og munn når de er på legebesøk og hvis de har arbeidere i hjemmene sine.

I Schleswig-Holstein trer ikke den nye loven om bruk av munnbind i kraft før onsdag denne uken.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.