En tysk lege er dømt til to år og ni måneders fengsel for ulovlig utstedelse av fritak fra å bære munnbind under pandemien til mer enn 4000 personer.

Den kvinnelige legen ble dømt i en regional domstol i Weinheim sørvest i Tyskland for å ha «utstedt uriktige helsesertifikater» til personer fra hele Tyskland. De fleste hadde hun aldri hadde møtt eller undersøkt.

I tillegg til fengselsstraffen ble hun idømt tre års yrkesarbeidsforbud og dømt til å betale 28.000 euro, tilsvarende summen hun hadde mottatt for å utstede legeattestene, skriver AP. Kontorassistenten hennes ble bøtelagt med 2.700 euro.

Under rettssaken hevdet legen at det å bære munnbind var skadelig for folks helse. Legens advokat sier at dommen vil bli anket.

Dusinvis av støttespillere samlet seg utenfor retten i Weinheim for å protestere mot dommen og Tysklands restriksjoner under pandemien.

Tyskland avsluttet delvis kravene til å bruke munnbind iinnendørs i fjor, men munnbind er fortsatt obligatoriske på langdistansetog, i legepraksis, sykehus, sykehjem og på noen regionale kollektivtransporter.

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli

Mesteren og Margarita.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.