Georg Nüßlein. Foto: Jenny Paul / Wikimedia Commons.

I Tyskland har Forbundsdagen opphevet den parlamentariske immuniteten til representanten Georg Nüßlein (CSU), som mistenkes for å ha mottatt bestikkelser i forbindelse med offentlige innkjøp av munnbind mot koronasmitte.

Nüßlein skal ha skaffet den aktuelle leverandøren avtaler om levering av et stort antall munnbind, for deretter å ha fått betalt 650.000 euro i «rådgivningshonorar» til sitt selskap Tectum, skriver Die Welt.

Påtalemyndigheten i München opplyser i sakens anledning at ordre er gitt til ransaking av 13 eiendommer i Tyskland, herunder også Nüßleins kontorer og leiligheten hans i Berlin, opplyser Bild.

Den tidligere bankmannen Nüßlein er helse- og klimapolitisk talsperson for CSU, og parlamentatisk nestleder for unionsfraksjonen CDU/CSU i Forbundsdagen, hvor han har vært representant siden 2002.

Nyheten om korrupsjonsetterforskningen kommer på et tidspunkt hvor tilliten til tyske politikeres håndtering av pandemien er nokså tynnslitt, ikke minst på grunn av EUs vanskeligheter med å få fortgang i vaksineringen av unionens befolkninger.

Dersom det viser seg at en fremtredende politiker har beriket seg grovt personlig, mens vanlige mennesker er blitt formanet til å gjøre store forsakelser, kan det undergrave tilliten til den politiske klassen, og true med å svekke oppslutningen om nye tiltak. Nüßlein risikerer i så måte å akselerere et gryende stemningsskifte.

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.