Högsta domstolens lokaler i Stockholm. Foto: Tage Olsin / Wikimedia Commons.

Etter at den svenske legen ble dømt for besittelse av overgrepsmateriale og grove overgrep mot en gutt i Sverige, fikk han legelisens i Norge.

Legen ble i Sundsvall i fjor dømt til tre års fengsel for overgrep og besittelse etter at lagmannsretten reduserte straffen, skriver VG. Domstolen la til grunn at legen ville miste jobben og autorisasjonen som lege.

Saken ble i fjor høst avvist av svensk høyesterett og er således rettskraftig. Før anken var endelig avgjort fikk legen utstedt legelisens i Norge.

– Da vi håndterte søknaden tok vi kontakt med svenske helsemyndigheter om søkeren, men på det tidspunktet hadde de ikke noe spesielt å bemerke, sier Anne Farseth, som er avdelingsdirektør for autorisasjon i Helsedirektoratet.

Legen har ennå ikke formelt mistet legelisensen sin av helsemyndighetene i Sverige. Farset signaliserer at den norske godkjenningen vil bli trukket tilbake etter at de fikk tips om dommen.

– Kort etter at vi ble kjent med dommen, varslet vi omgjøring av godkjenningen, sier Farseth.

(©NTB)

 
 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.