«United we stand, divided we fall» er mottoet på delstatsvåpenet til Missouri. Med enda mindre skrift står det et sitat av den romerske statsmannen Cicero: «Salus populi suprema lex esto», som på norsk betyr ‘folkets helse og velferd er den øverste lov’. Foto: mo.gov

Delstaten Missouri i USA mener Kina har skylden for den globale pandemien og saksøker den kinesiske regjeringen.

I søksmålet som tirsdag ble levert inn til en føderal domstol av statsadvokat Eric Schmitt, heter det at den kinesiske myndigheten er «ansvarlig for den enorme døden, lidelsen og de økonomiske tapene de har påført verden».

Den republikanske advokaten mener

– Den kinesiske regjeringen løy for verden om hvor farlig og smittsomt covid-19 var, taushetsbela varslerne og gjorde lite for å stoppe spredningen av sykdommen. Den må stilles til ansvar for sine handlinger, heter det i søksmålet.

Det er uklart om søksmålet vil ha mye, om noe å si, da amerikansk lov generelt forbyr, med noen unntak, søksmål mot andre land.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.