Flere ganger i uken mottar vi meldinger fra Google om at artiklene våre har innhold som gjør at de begrenser reklamevisninger. De kommer på epost og ser slik ut:

Vi må da inn på Google Adsense i deres policy center for å finne ut hva vi har gjort for noe galt denne gangen. Av og til kommer de med artikler som er flere år gamle. Som om reklamen på disse overhodet er interessant idag.

Vel inne i policy center får vi vite hvilken artikkel det gjelder (vi har allerede anket, så denne er under review nå).

Ojoj, her er det noe med sex! Det er vi jo ikke akkurat kjent for i Document.

 

Vi klikker på lenken. Den fæle artikkelen med seksuelt innhold er denne:

Så du det? Fant du sex-biten her?

Algoritmene finner ord i deler av ord.

Disse grove gatenavnene kan vi ikke ha noe av! Her må noen klage til Innlandet, hvis det er det som er Hedmark nå. Ikke bare er husene stygge, men veinavnet er helt uakseptabelt for Google. Det spørs vel om veien noensinne vil bli å finne på Google Maps. Den leder oss rett i fordervelsen.

Vi har som vanlig klaget på avgjørelsen, men det gis aldri mulighet til å skrive noen forklaring. Det blir en automatisk ny gjennomgang og de finner det samme «grove ordet» Kåt-orpveien.

Det er ikke så lett å erstatte mennesker som man skal ha det til. Vi kjemper videre!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.