To ampuller med ebola-medisinen Remdesivir er avbildet på en pressekonferanse i forbindelse med forsøkene ved University Hospital Eppendorf (UKE) i Hamburg, Tyskland, 8. april 2020. Foto: Ulrich Perrey / Reuters /NTB Scanpix

Universitetet i Chicago offentliggjorde torsdag oppsiktsvekkende gode resultater med preparatet Remdesivir, som tidligere ble brukt mot ebola-viruset. Av 125 pasienter, der 113 hadde alvorlige symptomer på korona, ble de fleste friskmeldt etter en uke, kun to døde.

Preparatet gies intravenøst, og Universitetet i Chicago er ett av 152 sykehus hvor det nå utføres kliniske studier med Remdesivir på pasienter som er alvorlig syke med korona. Parallelt, på 169 andre steder, pågår det studier på pasienter med mildere korona-symptomer.

Aksjekursen til selskapet som produserer preparatet, Gilead Sciences, steg med 16 %, fra 76,54 USD til 89,10 USD etter at nyheten ble offentliggjort, skriver Reuters.

Optimismen skyldes at denne ene studien underbygger funnene som det anerkjente fagtidsskriftet New England Journal of Medicine kom med Langfredag.

Mer enn to tredjedeler av alvorlig syke COVID-19-pasienter ble bedre etter at de ble behandlet med Remdesivir, et eksperimentelt legemiddel som er utviklet av Gilead Sciences. Det viser en studie som fredag ble publisert i New England Journal of Medicine. (HealthTalk)

I Norge deltar Haukeland sykehus i forsøket, og Oslo universitetssykehus (OUS) har også søkt om å få delta, skriver HealthTalk.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.