Don Amedeo Basile leder en korsveiprosesjon på taket av Maria S.S. Addolorata-kirken og befolkningen i Taranto følger med fra balkonger og altaner. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / Scanpix

De svært omfattende koronatiltakene i Italia forlenges til 3. mai. Store deler av samfunnet og økonomien vil dermed fortsatt være stengt.

Italia er det landet som er hardest rammet av koronapandemien med over 140.000 registrerte smittetilfeller og nesten 19.000 døde så langt.

Statsminister Giuseppe Conte bekreftet fredag at de omfattende tiltakene mot koronaviruset forlenges, noe flere italienske aviser hadde meldt tidligere samme dag.

– Håpet er at vi kan starte igjen forsiktig etter 3. mai, sa Conte på en pressekonferanse.

Han har dermed ikke latt seg presse av krav fra næringslivet om at situasjonen raskere må normaliseres. Næringslivsorganisasjoner har advart om at bedriftene ikke lenger vil klare å betale lønninger hvis restriksjonene fortsetter.

En liten andel av bedriftene som er stengt, vil imidlertid få prøve å åpne igjen allerede mandag.

Og etter 3. mai er det mulig at italienerne igjen vil kunne forlate boligene sine uten en spesifikk gyldig grunn.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.