En kvinne tar bilde av Colosseum i Roma den 14. mai 2020. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Italia har vedtatt å åpne grensene for EU- og Schengen-borgere, uten krav om karantene, fra 3. juni, melder italienske medier.

Under koronaepidemien har innreise til Italia og reiser mellom landets regioner bare vært mulig helt unntaksvis, blant annet for italienske borgere som var strandet i utlandet.

Grenseåpningen vil ikke gjelde for borgere fra andre land enn EU-landene og Schengen-landene.

Det åpnes også for å oppheve en del restriksjoner på reiser mellom landets regioner fra 18. mai, det vil si kommende mandag, og fra 3. juni blir alle reiser mellom regionene tillatt.

Italias økonomi er hardt rammet av koronakrisen, og turistindustrien betaler trolig en høyere pris enn de fleste andre næringer. Siden landet ble stengt ned 10. mars, har hoteller og museer vært stengt, og internasjonal luftfart suspendert.

Italienske myndigheter har prøvd å finne en måte å berge iallfall noe av sommersesongen.

– Vi skal ikke bli sittende på balkongen hele sommeren, og Italias skjønnhet skal ikke fortsette i karantene, sa statsminister Giuseppe Conte til avisa Corriere della Sera i forrige uke.

(©NTB)

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.