Statsminister Erna Solberg hadde torsdag videomøte med de nordiske statsministrene. Klokka 16 legger hun fram nye reiseråd for sommerferien. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Fra 15. juli kan nordmenn reise til Europa uten krav om karantene, får DN opplyst fra regjeringskilder. Enkelte land kan fortsatt ha restriksjoner.

Regjeringen skal legge fram nye reiseråd torsdag klokka 16. Både statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) skal delta på pressekonferansen som skal handle om reiser og koronasituasjonen.

Ifølge Dagens Næringsliv blir innreiserestriksjoner til Norge opphevet for innbyggere i EØS- og Schengen-området.

FHI skal innen 15. juli utarbeide en liste over land som fortsatt vil være rammet av reiserestriksjoner, basert på smittesituasjonen.

14. mars frarådet Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Fra 15. juni ble det åpnet for reiser til Norden, men i Sverige er Gotland det eneste området som har hatt lav nok smittespredning.

Statsminister Erna Solberg hadde tidligere torsdag et videomøte med de nordiske statsministrene. Det er foreløpig ikke kjent hva som kom ut av dette møtet.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.