Militære biler ankommer området på Stockholm-messen i Älvsjö i Sør-Stockholm, hvor et feltsykehus skal reises. Byggingen utføres av Stockholm-regionen i samarbeid med de svenske forsvaret for å dekke det økte behovet for omsorgsplasser i forbindelse med at flere blir smittet av koronaviruset. Foto: Jessica Gow / TT NEWS AGENCY / NTB Scanpix

Minst seks av de 15 som til mandag har omkommet av korona i Stockholm er svensk-somaliere, rapporterer SVT.

– De flesta hade underliggande sjukdomar. Men en man i 60-årsåldern, som avled i går, gav ett väldigt välmående intryck även om vi inte känner till hans sjukdomshistorik. Många blev chockade när de fick veta att han hade dött, säger läkaren Jihan Mohamed, som är styrelseledamot i svensksomaliska läkarföreningen.

Under måndagskvällen meddelade Region Stockholm att ytterligare sex personer med bekräftad Covid-19 avlidit. Totalt har nu 15 personer i regionen dött av coronaviruset. (SVT)

Mens Jihan Mohamed, som er styremedlem i den svensk-somalske legeforeningen skylder på at det mangler informasjon om korona på somalisk, opplyser en svensk akuttsykepleier på Twitter at de fleste av dem omkomne svensk-somalierne har gått i samme moské.

Les også:

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.