Nytt

Svensk sikkerhetspoliti (Säpo) arresterte mandag formiddag en mann på ca. 45 år i Örebro, mistenkt for å ha drevet rekruttering for den islamske staten (IS). Om ettermiddagen ble en annen person arrestert på lignende mistanke i Stockholms-distriktet.

Säpo-talsmann Anders Kassman sier til SVT at

Örebro är den fjärde staden efter Stockholm, Göteborg och Malmö där flest åker ifrån och där har vi sett kopplingar till moskéer i Örebro och Eskilstuna. Moskéer som har fungerat som en samlingspunkt men även att man har använt kaféer för att rekrytera personer som är mottagliga.

Det er ikke vanskelig å tenke seg at den pågående radikaliseringen før eller senere vil få et voldelig utløp som ikke nødvendigvis er begrenset til Syria/Irak, men også kan ramme på svenskenes hjemmebane. Både det mislykkede selvmordsangrepet i Stockholm desember 2010 og London, Paris, København etc. peker i den retning.

 

SVT