Foto: polisen

Den tiltalte mannen, som har omskåret ni gutter med hjelp av loddepistol, hadde ingen medisinsk utdannelse i Sverige. Han sier at han hadde fått ni måneders sykepleietrening i Syria, som han mener tilsvarer sykepleierkompetanse.

Han omskar guttene med loddepistol fordi «apparatet har så høy varme at alle eventuelle bakterier dør».

Mellom april og mai i 2018 omskar mannen to muslimske gutter i Gävle og syv i Söderhamn. Foreldrene hadde bestilt inngrepet og betalt i den tro at inngrepet skulle bli utført lovlig hjemme av en person med lang medisinsk erfaring.

Mannen er tiltalt for misshandel, grov legemsbeskadigelse og brudd på loven om omskjæring av barn.

Syv av guttene har fått komplikasjoner som følge av omskjæring med loddepistolen. Noen fikk infeksjoner og andre fikk så store sår på kjønnsorganet at de trengte kirurgiske inngrep etterpå.

En av legene som undersøkte guttene etterpå uttalte:

– På ett kirurgiskt sätt så var det här fel på alla sätt och vis. Båda barnen hade ett enormt stort sår över penisen. Konsekvensen av det var en enorm smärta för båda pojkarna. Det var ingen läkare som hade gjort det här, sier legen, ifølge Gefle Dagblad.

Gefle Dagblad    Epochtimes

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.