Hele Vest-Europa er rammet av korona-smitte. Erna ber om solidaritet med samfunn som er mer sårbart enn vårt eget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Korona-viruset har spredt seg over hele Vest-Europa, etter sist å ha dukket opp i Portugal. Verst rammet i verden er Kina og Iran, der samlet nær 3000 mennesker har dødd. Erna er lite bekymret for smitte i Norge, og ber nordmenn opptre vanlig i solidaritet med verre stilte.

Sky News melder i dag om de første tilfellene av korona-smitte i Portugal. Smitten kommer fra henholdsvis Italia og Spania, og er medbragt av portugisere som har vært på reise i landene.

Iransk Khameini-rådgiver død

Radiokanalen melder videre at Mohammad Mirmohammadi, medlem av rådgivergruppen rundt Irans øverste leder Ayatollah Ali Khameini, døde av viruset på et sykehus i Tehran. Flere av Irans ledende politikere er smittet av korona-viruset, og sykdommen påvirker landets ledelse i stor grad.

Erna ber om solidaritet

Mens verden viser stadig større frykt for viruset og land rammes i ulik grad, valgte statsminister Erna Solberg å oppfordre til at verden ikke må stoppe grunnet virusfrykt, da hun holdt sin tale til Høyres sentralstyremøte. VG refererte Solbergs uttalelser:

– Det forteller oss at vi må opptre så vanlig som mulig, også i en situasjon hvor smittsom sykdom brer seg, oppfordrer statsministeren.

– Det er å vise solidaritet med samfunn som er mer sårbart enn vårt eget. Verden må ikke stoppe opp på grunn av frykt.

Samtidig fortsetter smitten å bre seg, både i Europa og Norge. Oppdaterte tall på antall smittede og døde finnes her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.