EUs sjefforhandler Michel Barnier er fransk til fingerspissene. Avstanden til britene er stor. Foto: Francois Walschaerts/Reuters/Scanpix

Den britiske regjering gjør det klinkende klart at godtakelse av EUs standarder og lovverk er helt utelukket. EUs forhandler Michel Barnier har sagt det motsatte. Vil partene ha noe å snakke om? De har ett år på seg til å utmeisle en handelsavtale, men den synes dødfødt før samtalene er kommet i gang.

Regjeringen i Storbritannia advarer om at landet kan velge å bryte de kommende handelsforhandlingene med EU hvis ikke framdriften er god nok.

Den britiske regjeringen offentliggjorde torsdag en rekke krav og målsettinger for forhandlingene. De skal begynne neste uke og lede fram mot en ny handelsavtale mellom EU og Storbritannia.

Boris Johnsons regjering advarer om at den ikke vil godta forpliktelser om at britiske lover må være i overensstemmelse med EUs lovverk.

Samtidig truer den britiske regjeringen med å bryte forhandlingene hvis ikke partene gjør tilstrekkelig framgang innen juni. (NTB)

Det kan nesten se ut som om EU forbereder et brudd:

                EU: Ikke brexitavtale for enhver pris

 

EUs sjefforhandler Michel Barnier sier at EU ønsker en rettferdig og balansert handelsavtale med britene, men ikke for enhver pris.

– Vi vil ikke inngå en avtale for enhver pris, sa Barnier etter at han tirsdag fikk forhandlingsmandat av EU-ministre.

Han sa også at EU vil kreve at de samme reglene gjelder for alle, samt at europeiske fiskere får adgang til å fiske i britisk farvann. (NTB 25. februar)

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.