SAS regner med å tape rundt 200 millioner svenske kroner i vinter på flygninger som er kansellert på grunn av virusutbruddet.

Det kommer fram i rapporten for årets første kvartal, som ble lagt fram onsdag.

SAS flyr rundt 250.000 passasjerer til og fra Shanghai og Beijing hvert år, og bortfallet av inntekter fra kansellerte flygninger i februar og mars ventes å bli på rundt 200 millioner svenske kroner.

I kvartalsrapporten trekker flyselskapet fram at inntektene øker, men at dette motvirkes av blant annet negative valutaeffekter og omlegging til ny regnskapsstandard. Underskuddet før skatt øker fra 576 millioner svenske kroner i første kvartal i fjor til 1.087 millioner svenske kroner i samme periode i år.

– Den svenske og norske kronen er fortsatt svak mot den amerikanske dollaren og euroen. Dermed øker våre kostnader og også prisnivåene for kunder som reiser utenlands. På den annen side gir den siste tidens synkende drivstoffpriser en positiv utvikling, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

Han understreker at markedet er utfordrende, men at passasjertallet har økt med 1,5 prosent. Markedsandelen i Skandinavia har økt med 1,6 prosentpoeng til 29 prosent.

 

Kjøp T-skjorten her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.