SAS gikk med over 3,1 milliarder svenske kroner i underskudd før skatt i årets andre kvartal, en forverring fra 1,4 milliard samme kvartal i fjor.

Det skriver SAS i sin rapport for andre kvartal i år. Flyselskapet opererer med avvikende regnskapsår, og resultatet gjelder for perioden februar til april i år.

I andre kvartal tapte selskapet 3,07 milliarder svenske kroner i inntekter før skatt, noe som er omtrent det samme i norske kroner. Det er en forverring fra samme kvartal i fjor, hvor det tilsvarende tallet ble et tap på 1,4 milliarder kroner.

10,6 millioner passasjerer har fløyet med SAS hittil i år, en økning på 7,3 prosent sammenlignet med i fjor. Fyllingsgraden i andre kvartal, altså hvor mange av de tilgjengelige flysetene som ble solgt, var 76,3 prosent, opp fra 73,7 prosent i samme periode i fjor.

– Billettsalget var sterkt i det første halvåret, og vi hadde en solid kontantstrøm fra driften i virksomheten. Kostnadsbesparelser forblir hovedprioritet på tvers av virksomheten, og vi opplever fremskritt når det gjelder å nå kuttplanene i SAS Forward-planen, sier administrerende direktør Anko van der Werff i SAS.
Den såkalte SAS Forward-planen går ut på å hente inn ny kapital, en omfattende redningsplan som ble satt i gang i løpet av fjoråret.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.