Nytt

MDG i Bergen vil utrede alt fra prøveprosjekter med hasj på Vinmonopolet til å bruke andre rusmidler i helsetjenesten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Når byrådet i Bergen denne uka vurderer rusreformen, som avkriminaliserer rusbruk, kommer Miljøpartiet De Grønne med et enda mer liberaliserende forslag.

– I altfor lang tid har norsk ruspolitikk blitt styrt av for­dommer og moral. Nå trenger vi en kunnskapsbasert ruspolitikk. Rusreformen er et viktig skritt, men vi har fortsatt en vei å gå, sier Christine Ødegaard (MDG) til Bergens Tidende.

Regjeringens rusreformutvalg har kommet fram til forslaget til endringer i ruspolitikken og lovene i Norge, som blant annet medfører at man skal ikke få straff for å bruke og være i besittelse av en viss mengde rusmidler, men det er likevel ikke lov å bruke rusmidlene. MDG mener altså reformen ikke går langt nok.

Hånd holder hasj-sigarett. Joint. Hasjrøyking. Hasj. Ungdomskultur. Stoffmisbruk. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix

De vil fremme en rekke forslag i Bergen bystyre. Blant annet ønsker partiet å utrede muligheten for legalisering av de lettere stoffene med mindre skadepotensial.

– Det kan bety at vi vil utrede alt fra prøveprosjekter med hasj på polet, til å bruke andre rusmidler i helsetjenesten. Noen vil fortsatt være strengt regulert, fordi skadevirkningen er så stor, sier hun.

Kjøp T-skjorten her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Les også